Skip to main content

Zefanio

SINGER, NETHERLANDS

ABOUT ZEFANIO

Zefanio, geboren op 21 juni 1991, is vanaf jongs af aan al bezig met muziek. Dit begint voornamelijk met het imiteren van zijn grote idolen qua zang en rap. Daarna ontwikkelde hij zich door zelf liedjes te schrijven en componeren. In eerste instantie wilde Zefanio graag Engelstalige muziek maken, maar na een korte tijd switchte hij naar Nederlandstalig.

Vanaf 2011 besluit Zefanio voorzichtig serieuzere stappen te nemen in de muziek. Hij werkt samen met label Zonamo Underground en werkt in de luwte geduldig maar met precisie aan zijn craft. De uren die hij steekt in zijn talent resulteren onder andere in samenwerkingen met Dwayne Meerzorg (Architrackz), Sliskobarz en Kleine Viezerik (Rick Versace). Samen met Mellamel en Brace brengt hij de track “Freak” uit via Zonamo.

Zefanio besloot na deze ervaringen zich volledig te storten op de muziek. Met Event-Us als management en Avalon Music als label zet hij zijn eerste stappen als solo artiest. De eerste teaser is Ook Down, een zwoele slowjam waarin hij aangeeft dat de dame in kwestie dezelfde plannen heeft als hij. Gefocust brengt hij vervolgens weer vele uren in de studio door, op zoek naar zijn eigen sound. Hij introduceert die als eerste met zijn officiële debuutsingle: het dansbare en ietwat stoute Geen Regels ft. Jayh & Dopebwoy. Hierna besluit Zefanio tot een intiemere, zwoelere sound met de opvolger Laatste Keer ft. Jonna Fraser. Deze single wordt opgepikt door nationale radiostations en dit levert miljoenen views op. Tussendoor doet hij een cover van R. Kelly’s Bump & Grind bij radiostation FunX, wat vele duizenden positieve reacties uitlokt.

Op 9 februari 2017 brengt Zefanio zijn EP “Zefanio” uit. Op de EP staan 10 tracks waar hij onder andere wordt bijgestaan door de artiesten Stepherd, Shanee, Josylvio en labelgenoot Jayh. Daarnaast staan er producties op van onder andere JasonXM, Monsif en Valentin Pairel.

Lang blijft het niet stil. Zefanio heeft de smaak te maken en brengt in april alweer Wat Ik Zie uit, waar zijn kenmerkende zwoele sound in terug te vinden is. Zijn laatste single is met YOUNGBAEKANSIE; het tropische In Ons Geloven is een heerlijke frisse tune voor de zomer!

MUSIC

VIDEOS