Skip to main content

OVER ONS

Avalon Music is in 2014 opgericht door drie Amsterdamse broers. Het muzieklabel is in korte tijd uitgegroeid tot een van de grotere labels van Nederland. Een team van jonge en ambitieuze professionals begeleidt vanuit Amsterdam vele talenten en artiesten bij hun (wereldwijde) muzikale carrière.
Dit blijft niet onopgemerkt. De afgelopen jaren hebben ze samen met hun artiesten grote successen behaald. Zo staat onder andere de meeste gestreamde track in Nederland van 2018/2019 “Cartier” op naam van Avalon, scoorden ze als allereerste de TikTok hit en hebben ze maar liefst 30 gouden singles, vier gouden en twee platina platen uitgebracht.

INTERNATIONAAL SUCCESS

Het label scoort ook internationaal hoog. Ze hebben een uitstekend gevoel voor het benutten van muziek over onze landsgrenzen heen. Zo klom de track “Bobbel” van Childsplay ft. Jayh niet alleen naar de top van de Nederlandse hitlijsten, maar behaalde het ook een top tien notering in zowel Frankrijk als Duitsland. Het nummer “Ya La Laa” van DYSTINCT groeide razendsnel uit tot een top tien hit op de grootste radiozender van Marokko. Het Nederlandse nummer “Afstand” van Dopebwoy werd zelfs gezongen in de kleedkamer van het Franse elftal na hun overwinning op het Wereldkampioenschap in 2018. Bovendien zet Emil Rosé met hits als “Baskasini Sevmem” en “Shikidim” grote stappen in de wereld van de Turkstalige muziek. In de zomer van 2023 schitterde DYSTINCT met een uitverkochte zomertour, waarbij zijn shows van Scandinavië tot Montreal, Canada, zonder uitzondering uitverkocht waren. Als kerst op de taart werd DYSTINCT ditzelfde jaar bekroond als de beste artiest van Noord-Afrika tijdens de Trace Awards 2023 in Rwanda.

MEER DAN ALLEEN MUZIEK

Ze weten niet alleen met hun muziek de juiste snaar te raken, maar ook de content die ze creëren vliegt de wereld over. Met meer dan 1.000.000 YouTube abonnees en meer dan 700 miljoen overall views is het label een grote speler op het wereldwijde web. Maar het is meer dan dat. Naast het uitbrengen van muziek en het creëren van content organiseren ze ook hun eigen festivals en evenementen (in onder andere Suriname), hebben ze een eigen kledinglijn en exploiteren ze drie studio’s in Amsterdam. Waar de broers zes jaar begonnen aan de keukentafel zijn ze nu al uitgegroeid tot een groot muziek bedrijf. Ze zijn niet te stoppen en veroveren stap voor stap Nederland en de wereld.

SUCCESS WALL

5x PLATINA STATUS

CARTIER

‘Planga van Cartier’ wordt wereldwijd hard meegezongen! Na deze hit veranderde er veel voor Dopebwoy, Chivv & 3robi. De track heeft meer dan 100 miljoen views op YouTube en tikt bijna de 100 miljoen streams aan op Spotify. Nog steeds staat deze tune op menig feestje in de playlist en kunnen we wel stellen dat ‘Cartier’ een groot internationaal succes, is!
PLATINA STATUS

BOUSSA

Op ‘Boussa’ is te horen hoe DYSTINCT de liefde heeft gevonden en ook echt niet meer zonder haar kan. Dit is een perfecte weerspiegeling van de realiteit aangezien DYSTINCT op 21-jarige leeftijd het huwelijksbootje instapte met de liefde van zijn leven. Ook de track ‘Boussa’ is te beluisteren op het album ‘Mon Voyage’.
GOUDEN STATUS

3CHIRI

Producer SRNO laat wederom in een samenwerking met 3robi en DJEZJA zien waar hij goed in is. Door de Nederlands/Arabische vibe die dit lekkere nummer meebrengt heeft SRNO weer een mooie hit te pakken!
GOUDEN STATUS

HET SPIJT ME NIET

Origineel, pakkend en vol overtuiging laat Tabitha van zich horen in haar nieuwe track "Het Spijt Me Niet".
PLATINA STATUS

SANTO DOMINGO

"Santo Domingo", zoals de meeste liedjes van Dopebwoy, was een groot succes. In dit lied prijst Dopebwoy een jongedame uit Santo Domingo. Hij drukt zich uit door te zeggen dat geen andere vrouw aan zijn tafel mag zitten dan de vrouw in kwestie. Deze banger heeft inmiddels 20 miljoen+ streams bereikt.
GOUDEN STATUS

FLUISTER

Jayh laat zich weer van zijn gevoelige kant horen. In samenwerking met Dopebwoy, Jonna Fraser & Zefanio heeft "Fluister" een gouden plaat mogen ontvangen.
GOUDEN STATUS

BOM'T

Jayh zijn single Bom ‘t in samenwerking met Mula B, Bizzey, Dopebwoy en producer JasonXM heeft de 5 miljoen streams behaald op Spotify!
GOUDEN STATUS

JODGE ME NIET

De single van Jayh ‘Jodge me niet’ is in samenwerking met de heren van AmsterdamSoundSystem. ‘Jodge me niet’ is de officiële titelsong van de Nederlandse speelfilm Soof (ll). Daarnaast heeft de soundtrack ook een gouden plaat mogen ontvangen.
PLATINA STATUS

BOBBEL

Childsplay x Jayh, dat is natuurlijk het recept voor een tijdloze clubbanger die in elke DJ set te horen is. Met over 15 miljoen Spotify streams heeft deze track een platina plaat behaald voor de heren.
PLATINA STATUS

BALLON

Jayh slaat samen met SBMG en Broederliefde de handen ineen voor deze aanstekelijke tune die de platina status heeft bereikt. Daarnaast is het ook nog het Urban Music Festival Anthem van 2016!
GOUDEN STATUS

SALARIS

"Niet sparen, blow je salaris" is het motto van Dopebwoy & Bizzey op deze track. Maar vergeet vooral niet deze tune ook te blowen door je speakers!
PLATINA STATUS

FOREVER LIT (DELUXE)

Het debuutalbum van Dopebwoy ‘Forever Lit’ werd zo goed ontvangen dat het zelfs is genomineerd voor ‘Best Album of the year'. Met 140 miljoen + streams op Spotify is dat ook zeker verdiend.
PLATINA STATUS

SPELING

In het album van Chase van DJ DYLVN is de track ‘Speling’ te horen waarin hij de handen ineen heeft gesloten met Hansie en Tabitha. Inmiddels heeft deze track bijna 20 miljoen streams en is zowel op nationaal als internationaal niveau een grote hit!
PLATINA STATUS

BUSJE

Zefanio schakelt de hulp in van Lauwtje en Chivv wat zich mede dankzij TikTok heeft ontpopt tot een mega hit. Busje heeft inmiddels de titel ‘gouden plaat’ behaald en het zal niet lang meer duren tot ook deze single de platinum status behaalt!
2x PLATINA STATUS

WALOU CRISIS

Walou Crisis is een nummer in samenwerking met 3Robi & Mula B. De track weet binnen een aantal weken de top tien te bereiken, en wordt vol lof ontvangen onder beluisteraars op o.a.de radio en youtube. Alleen al op spotify wist 'Walou Crisis' al meer dan 33 miljoen streams te behalen.
GOUDEN STATUS

UN TRAGO

Het is de eerste keer dat Jayh zich liet horen van zijn Spaanstalige kunsten en het was meteen raak. Een gouden plaat voor "Un Trago"
GOUDEN STATUS

NIET ALSOF

In samenwerking met de franse "Afrotrap" artiest MHD heeft Dopebwoy met "Niet Alsof" een hit uitgebracht die zelfs een gouden plaat heeft opgeleverd.
GOUDEN STATUS

SELECTA

"DJ PULL UP SELECTA" is wat je in de clubs hoort. Onbetwist 1 van de clubhits van 2016 die ook hedendaags vollop te horen is in de clubs. Een gouden plaat is dan natuurlijk de enige uitkomst voor deze clubbanger.
GOUDEN STATUS

10

Jayh viert in 2018 dat hij al tien jaar in de game is en dat doet hij met zijn nieuwe album met de toepasselijke naam "10". Het album is de opvolger van het album "Ik Leef" dat twee jaar geleden uitkwam en heeft een gouden plaat bereikt.
GOUDEN STATUS

TRANQUILO/DOE RELAX

"Doe relax... Blijf rustig" behalve als je in de club staat mee te schreeuwen met deze hit van Dopebwoy natuurlijk. Met 8 miljoen + streams heeft deze track een gouden plaat behaald.
GOUDEN STATUS

AFSTAND

Dopebwoy is een echte 'Hitmaker' en dat laat hij weer zien met dit nummer. Dit liedje, 'afstand' spreekt eigenlijk voor zich. Dopebwoy maakt het duidelijk dat je afstand moet houden en niet te dicht bij hem of zijn 'squad' moet komen.
PLATINA STATUS

VOLGENDE STAP

"Wat is die volgende stap Jayh?" De stap naar een platina plaat! In samenwerking met Architrackz heeft deze track meer dan 12 miljoen streams op Spotify gehaald.
PLATINA STATUS

YA LA LAA

DYSTINCT heeft met zijn eerste Arabische track ‘Ya La Laa’ een dikke hit te pakken. De track heeft maar liefst platina status behaald. In ‘Ya La Laa’, hoor je hoe DYSTINCT op zoek is naar de liefde van zijn leven. Ook is de track te behoren in zijn gouden album ‘Mon Voyage’.
GOUDEN STATUS

MON VOYAGE

‘Mon Voyage’ vertelt het verhaal van DYSTINCT’s muzikale en persoonlijke reis. Je wordt meegenomen op een reis door DYSTINCT zijn leven. Elke track heeft dan ook zijn eigen verhaal.
GOUDEN STATUS

HEADLOCK

SRNO laat de luisteraars verdwalen in zijn beats door de vibe die hij met deze track afgeeft in samenwerking met YUNG Nnelg, CHO & Jayh.
GOUDEN STATUS

IN ONS GELOVEN

Zefanio's 'In ons geloven' is een groot succes met meer dan 5 miljoen streams. In deze track legt Zefanio uit dat hij een bepaald niveau van succes heeft bereikt en dat we in de komende jaren in hem moeten geloven.
PLATINA STATUS

TIKTOK

"Waarom zegt je roley steeds TikTok?" was een phrase die vaak voor de grap werd gezegd onder de rolex dragers. De song ging zo hard dat de track inmiddels dezelfde status als een rolex heeft bereikt namelijk platina! Congrats Dopebwoy
GOUDEN STATUS

BEWEGEN

De nieuwe Tropische single van Zefanio in samenwerking met Jayh & hitmaker SRNO is een feit. Met een clip opgenomen in Curacao die het plaatje helemaal compleet maakt.
GOUDEN STATUS

LAATSTE KEER

Zefanio is terug met nieuwe hitte voor in de clubs. Na zijn succesvolle debuut single ‘Geen Regels’ komt hij nu in samenwerking met Jonna Fraser op zijn single ‘Laatste Keer’ die ook de gouden status heeft mogen ontvangen.
GOUDEN STATUS

FOREVER LIT

Het album "Forever Lit" heeft een gouden status bereikt! Met nummers als "Walou Crisis", "Salaris" "Niet Alsof" en "Santo Domingo" was het geen vraag of het album maar eerder wanneer het album goud zou gaan.
PLATINA STATUS

VAN MIJ

"Jij Bent Van Mij" is de zoveelste phrase van Jayh die nog volop te horen is bij een avondje stappen. Een song die je nooit zat zal raken door de vibe die het met zich meebrengt. De track heeft mede daarom ook een platina status bereikt.
GOUDEN STATUS

ANDERE FLEX

De rapper beloofde een meer gevarieerde sound te laten horen, en dat heeft hij jullie gegeven! Met "Andere Flex"geeft Dopebwoy een selectie van tracks die hij zelf echt voelde. In totaal heeft "Andere Flex" meer dan 120 miljoen streams waardoor het album goud is gegaan.
GOUDEN STATUS

IN JE STAD

Zefanio pulled up met een gouden plaat in je city met zijn track "In Je Stad" die meer dan 10 miljoen streams heeft behaald!