Skip to main content

MRABET

ZANGER, SPANJE / MAROKKO

OVER MRABET

De Marrokkaans-Arabische zanger, componist en tekstenschrijver Mohamed el Mrabet maakt al sinds zijn tiende muziek. Op 15-jarige leeftijd begon Mrabet zijn avontuur toen hij in aanraking kwam met het spelen van gitaar. Vanaf dat moment werd de gitaar zijn beste vriend en was hij dagelijks bezig met componeren. De gitaar is sindsdien ook één van zijn trademarks geworden en komt vaak terug in zijn uitingen.

In 2005 werden Mrabet zijn kwaliteiten opgemerkt door ‘RedOne’, een Marokkaans-Zweede hit-producer. Mrabet werd vanaf dat moment één van RedOne’s vaste schrijvers voor Arabische producties. Dit resulteerde (nog in hetzelfde jaar) in een deal voor Mrabet bij het grootste label van Marokko, ‘Fassiphone’. Het tekenen van deze deal voedde de honger en ambitie om nog beter te worden en besloot om die reden te verhuizen naar Madrid, Spanje. In Madrid leerde hij ‘Chawki’ kennen, een andere muzikant met Marokkaanse roots. Samen starten zij een groep genaamd ‘El Viage 21’ en wonnen verschillende talentenshows waaronder de prijs van ‘beste band van Catalonië’. In deze jaren ontwikkelde Mrabet zich verder als zanger, componist en schrijver.

In 2013 tekende Mrabet een deal bij ‘RedOne’, die hij nog kende uit de beginperiode van zijn carrière. Nu ging hij niet alleen schrijven en componeren voor Arabische artiesten maar ook internationale artiesten. Het werken met verschillende muziekstijlen droeg bij aan de ontwikkeling van Mrabet als muzikant. De jaren die volgden resulteerde in verschillende hitproducties voor onder andere Chawki, Jaylann, Kader Japoni, Dystinct en nog veel meer. Ook schreef hij onder andere ‘Time Of Our Lives”, wat de officiële FIFA World Cup 2014 track werd.

In 2018 besloot Mrabet zijn eigen weg te gaan en te focussen op zijn solocarrière. In de periode die volgde bracht hij twee singles uit ‘Ntiya Libghit’ en ‘Mi Chica’ die positief werden ontvangen in de Arabische wereld. Daarnaast schreef hij in 2019 de mega-hit van die zomer: ‘Ya La Laa’ voor Dystinct. Uit deze track bloeide al snel een samenwerking tussen Mrabet, Avalon Music en 21Grams Entertainment waarop in 2020 werd besloten om er een officiële samenwerking aan te gaan. Sindsdien zijn Avalon Music en 21Grams Entertainment de volledige focus gaan leggen op Mrabet zijn carrière om de wereld te tonen wat dit muzikaal talent allemaal in zijn mars heeft.

MUZIEK

VIDEOS