Skip to main content

JAYH

LABEL OPRICHTER EN RAPPER, NEDERLANDS

OVER JAYH

Hit na hit na hit na hit. Jayh Jawson had dit als laatste verwacht als je dit tegen hem had gezegd aan het begin van zijn carrière.

De geboren Amsterdammer kwam via de kerk al op jonge leeftijd in aanraking met muziek, waar hij piano en basgitaar leerde spelen. Hij begint te zingen in 2002, als hij voor raplegend Rocks van THC een demo refrein bedenkt en inzingt met de gedachte dat het later door iemand anders wordt ingezongen. Rocks besluit echter Jayh zijn vocalen te houden, waardoor voor het eerst bij Jayh het gevoel ontstaat dat hij hier meer mee moet doen.

Als producer is het gelijk raak: samen met Reverse produceert (en rapt) hij de soundtrack voor de film “het Schnitzelparadijs”. Dit resulteert in de mega-hit “Wat Wil Je Doen” van The Partysquad. Verder levert hij nog bijdrages aan de albums van Lange Frans en Baas B (Verder) en Dio (Rock&Roll).

In 2008 brengt Jayh zijn eerste eigen product uit. In samenwerking met DJ MBA brengt hij de gratis mixtape “Jayh.nl” uit. De nummers “Mijn Baby” en “Delilah” groeien uit tot hits op verschillende Urban radiostations. Door zijn keuze voor Nederlandse R&B groeit Jayh uit tot een publiekslieveling en begint regelmatig boekingen te krijgen. Met het tekenen van een platencontract bij Top Notch en door de miljoenen views bij de videoclips van “Mijn Baby” en “Mijn Hossel” kan Jayh zich volledig focussen op zijn carrière. Hij re-released de ‘’Jayh.nl’’ mixtape met remixes, extra gastcoupletten en vier nieuwe tracks. Daarnaast stort hij zich volledig op het maken van zijn officiële debuutalbum “Jayh Jawson”. Tussendoor werkt hij veel mee aan productiies van collega’s, zo is hij onder andere te horen op de top 40 hits “Ride” en “Ik ga Hard” van The Partysquad.

Het langverwachte debuutalbum is een weerspiegeling van de albumtitel: Jayh staat voor de soulfull ballads en smoothe nummers als “Mijn Alles”, “Neem ‘T” en “Druppeltjes”. Jayh Jawson daarentegen staat voor rauw, energiek en lust, wat terug te horen is in bijvoorbeeld “Never Nooit Vriendje” en “Sowieso”. De eerste single van het album – Gek – wordt gebruikt als de titelsong voor de speelfilm “de President”.

Jayh had hierna even een rustperiode nodig om na te denken over zijn eigen carrière. In de tussentijd bleef hij nog wel samenwerken, met onder andere The Partysquad voor de club-classic “Helemaal Naar De Klote”. De laatste samenwerking met Top Notch is gelijk ook de meeste succesvolle; het nummer “Mooie Dag” wordt opgepikt door landelijke radiostations en heeft meer dan 12 miljoen views op YouTube.

Hierna besluit Jayh samen te werken met Avalon Music en begint langzamerhand weer muziek uit te brengen. Zo brengt hij “Ik heb Je”, “Hoe laat” en “Ballon” uit. Ook levert hij een bijdrage aan “Geen Regels” van Zefanio, werkt hij samen met SBMG, Frenna, Jonna Fraser en de producer Monsif. In oktober 2016 werkt Jayh Jawson samen met AmsterdamSoundSystem voor de titelsong van de speelfilm “Soof 2’’, genaamd “Jodge Me Niet”.

In de herfst van 2016 brengt Jayh de single “Volgende Stap” uit als aankondiging van zijn tweede album “Ik Leef”. Op het album staan verschillende samenwerkingen zoals Shanee, Sevn Alias, F1rstman en Lijpe. Nadat hij in het voorjaar van 2017 wordt geblessed met een zoon, is Jayh weer in al zijn vrije uren te vinden in de studio.

Jayh werkt vervolgens samen met verschillende grote artiesten zoals Dopebwoy, Jonna Fraser, Zefanio, Mula B, Bizzey en Dopebwoy, Josylvio, SBMG, Famke Louise, Tabitha, Cho en Frenna. In 2018 brengt Jayh zijn album uit genaamd “10”, hiermee viert Jayh dat hij al 10 jaar in de game is. De plaat telt 12 tracks met bijdrages van Jandro, Broederliefde, Josylvio, Mario Cash, Vic9, Eves Laurent, Tabitha, Mula B, Bizzey, Dopebwoy, Jonna Fraser, Zefanio en Winne.

 

Twee jaar na het album “10” laat Jayh zijn nieuwe project “Lach” los.

Eind 2020 brengt Avalon na een succesvolle schrijverskamp gezamenlijk een album uit onder de naam “Family”. Tijdens deze schrijverskamp in België heeft Jayh verschillende bijdrages geleverd aan de tracks: ‘Jou Of Mij’ met Tarik, ‘Main One’ met Hansie en Era, ‘Young King Flex’ met Jayboogz en Era, ‘Locked Up’ met Dystinct en ‘Tipsy’ met Hansie en Era.

MUZIEK

VIDEOS