Skip to main content

Jabron

ZANGER / SONGWRITER, MAROKKO

OVER JABRON

Geboren in Amsterdam en opgegroeid in de wijk Kraaiennest, een wijk die zich de afgelopen jaren heeft ontpopt als kweekvijver vol muzikaal talent, werd Jabron de persoon die hij nu is. Al sinds kleins af aan was hij al bezig met het maken van muziek, destijds nog stiekem en iets te verlegen om het te delen met anderen. 
Hij begon met produceren van muziek op zijn kamer en na verloop van tijd sprong hij zelf achter de mic. Zo leerde hij al snel om alles zelf te doen. Hij begon teksten te schrijven op zijn eigen beats, teksten die gingen over zijn ervaringen, zijn struggles, zijn geluk en zijn verdriet. 

 

Dat Jabron een artiest is die je kan omschrijven als divers en allround, is eigenlijk ook logisch. Zijn voorbeelden zijn namelijk ook creatieve duizendpoten. Als jonge jongen keek hij namelijk op naar Michael Jackson en Chris Brown, allebei zeer getalenteerde artiesten met ook diverse kwaliteiten. Zijn muzikale verhaal vertelt Jabron dan ook in een Pop/RnB-jasje.
Daarnaast heeft hij ook al zijn kwaliteiten laten horen in andere genres zoals Dancehall, Afro, Soul en zelfs rap! Na een aantal grote projecten te hebben gedaan als producer, zowel nationaal als internationaal, is het nu tijd voor Jabron om zelf naar de voorgrond te stappen en de mic op te pakken! 

MUZIEK

VIDEOS