Skip to main content

Vandaag, op 9 juli 2021, is het dan eindelijk zover, DYSTINCT brengt zijn langverwachte debuutalbum ‘Mon Voyage’ uit. Zijn eerste officiële track is 4 jaar geleden uitgebracht en sindsdien is hij flink aan de weg aan het timmeren en heeft hij internationale bekendheid gegenereerd.

‘Mon Voyage’ vertelt het verhaal van DYSTINCT’s muzikale én persoonlijke reis. Je wordt meegenomen op een reis door DYSTINCT zijn leven. Elke track heeft dan ook zijn eigen verhaal. Zo hoor je op de track ‘Ya La Laa’ (platina status) hoe DYSTINCT op zoek is naar de liefde van zijn leven en op ‘Boussa’ is te horen dat hij deze heeft gevonden en niet meer zonder haar kan. Dit is een perfecte weerspiegeling van de realiteit aangezien DYSTINCT op 21-jarige leeftijd het huwelijksbootje instapte met de liefde van zijn leven.

Daarnaast heb je de track ‘Pikala’ (red: fiets) waarop DYSTINCT vertelt hoe hij als jongen uit een kansarm gezin in een achterstandswijk zich opwerkte tot een volwaardig artiest met de wereld aan zijn voeten. De track ‘Jalousie’ kan vervolgens gezien worden als het vervolg van ‘Pikala’ omdat DYSTINCT op die track vertelt dat de route om zijn dromen te verwezenlijken gepaard gaat met een hoop haat en jaloezie.

DYSTINCT zijn muziek is een mix van Marokkaans-Arabische en Europese invloeden wat zich dan ook vertaalt in de lyrics van de tracks. Het album bestaat uit 14 tracks en bevat bijdrages van grote internationale artiesten uit verschillende landen zoals: Chawki (Marokko), Ardian Bujupi (Duitsland/Albanië), Inkonnu (Marokko), Souf (Frankrijk), 3robi (Nederland), Tawsen (België/Frankrijk) en Chivv (Nederland).

Stream het album via: https://avalonmusic.lnk.to/DystinctMonVoyage

Leave a Reply