Skip to main content

JOJO AIR

RAPPER, NEDERLANDS

OVER JoJo AIR

JOJO AIR groeide als jongen op in het Zuid-Hollandse Leiden in een wijk met veel verschillende culturen en afkomsten. School was niet echt zijn ding, en hij was veelal met op straat met vrienden. Als sinds jongs af aan was hij bezig met het schrijven van verhalen en later zelfs gedichten. De verhalen en gedichten die hij schreef waren dan ook gebaseerd op de gebeurtenissen die hij meemaakte op straat en op school. Dit maakte zijn verhalen en gedichten dan ook nog sterker voor iemand op jonge leeftijd. Hij beschreef alles vanuit een oogpunt die men nog niet eerder zag.

Dit alles bracht Jojo AIR op het punt waar hij nu staat, aan het begin van zijn doorbraak als artiest. Een rapper die meer dan alleen rapt, een rapper die inhoud toevoegt aan zijn teksten. Inhoud en lines over het leven die verwacht kunnen worden bij een doorgewinterde volwassen artiest. Des te knapper dat een jonge rapper dit kan en durft. Teksten over bijvoorbeeld liefde, relaties, geloof en religie. Waar de hedendaagse jonge rappers vooral rapt over auto’s, feestjes, luxe en vrouwen, belicht Jojo AIR de andere kant van het leven.

In 2019 bracht Jojo AIR zijn eerste tracks uit, hier op is de jonge grillige rapper goed te horen op een drill-achtige sound. Na bijna een jaar niks gedropt te hebben, en veel in de studio te hebben gewerkt, bracht hij in 2021 de track ‘Voor Jou’ uit. Een track waar duidelijk het verschil is te horen met de eerdere tracks van Jojo AIR. Jojo AIR was dan ook ready om er nu vol voor te gaan.

De track ‘Voor Jou’ (ruim 1 miljoen streams) werd een hit op het opkomende Social media platform TikTok en zorgde dan ook voor het startschot van zijn carrière. De track was dan ook zijn eerste waarin hij het leven beschrijft. Hij rapt over onder andere voor zijn ‘broeders’ en alleenstaande moeders.

Zijn daaropvolgende track ‘Talking To The Moon’ werd nog beter opgepakt en heeft al meer dan 1,6 miljoen streams en werd opgepakt in heel Nederland, ook deze track ging viral op Social media.

Voor nu focust zich Jojo AIR zich op de volgende stap in zijn carrière en dit doet hij in samenwerking met het Amsterdam platenlabel Avalon Music. We kunnen in 2022 nog veel Jojo AIR verwachten, en hij is dan ook een artiest om de komende jaren in de gaten te houden.

MUZIEK

VIDEOS