Skip to main content

DJEZJA

RAPPER, NEDERLANDS

OVER DJEZJA

DJEZJA (Karim Fatheddine, 1994) loopt met zijn eigen unieke agressieve stijl en kortademige flow al flink wat jaren mee in de Nederlandse scéne. DJEZJA zijn trackrecord bestaat uit de welbekende agressieve straatraps en melodieuze, poppy hiphoptracks. Het is zijn veelzijdigheid dat hem tot op heden tientallen miljoenen streams heeft bezorgd.

In 2017 stelt DJEZJA zijn eerste muzikale projecten gehoor aan de buitenwereld. De EP’s ‘Djezja’ en ‘Geen regels’, zijn projecten waar DJEZJA samenwerkt met artiesten als Kevin, Josylvio en Henkie T. Ook staat de track ‘Interessant’ in samenwerking met Boef op de ‘Geen Regels’ plaat. Een track die hoge ogen gooiden en inmiddels de gouden status bereikt heeft.

In 2019 released DJEZJA zijn vervolg plaat ‘Ogen Op Mij’. Een EP met wederom spraakmakende samenwerkingen met artiesten als Jayh en 3robi. Het is tevens de EP die DJEZJA zijn grootste hit ‘Za3ma’, featuring multi-platina producer Yung Felix voortbracht. Inmiddels heeft ook ‘Za3ma’ de gouden status verworven. Naast zijn eigen projecten levert DJEZJA in 2019 bijdragen op het album van Bizzey genaamd ‘November’ en bundelde hij krachten met SRNO en 3robi, op de inmiddels goud gecertificeerde single ‘3chiri’.

Het daaropvolgend jaar, zag DJEZJA zijn nieuwe EP ‘Je Suis’ het licht. De EP die onder andere de goed ontvangen single ‘Parkeer’ bevatte, was destijds het voorlopige laatste wapenfeit van de Utrechtse rapper. Inmiddels heeft DJEZJA een nieuwe weg ingeslagen en zich aangesloten bij Avalon Music. De track ‘Non Stop’ is het startschot van deze nieuwe fase en benadrukt dat hij nog lang niet klaar met de scéne en de scéne ook niet met DJEZJA.

MUZIEK

VIDEOS