AZIRA

ZANGERES, NEDERLANDS/ARABISCH

OVER AZIRA

Vanaf jongs af aan voelde Azira zich al verbonden met muziek. Als klein meisje zong ze al op familiefeestjes en was ze al op de hoogte van alle nieuwe tracks. Naarmate Azira wat ouder werd kreeg zij steeds vaker te horen dat zij echt een mooie stem had en dat zij er wat mee moest doen. Vanaf haar 14e al te vinden in de studio met het maken en opnemen van haar eigen nummers.

Op haar 21e stortte Azira zich volledig op muziek en pitchte zij haar demo’s
bij verschillende labels. In die periode kwam zij in contact met Avalon en niet veel langer daarna werd zij dan ook officieel lid van de ‘Avalon Family’. Vanaf dat moment was Azira los en kon zij zich echt focussen op het maken van muziek. Haar eerste officiële bijdrage op een track was met Shikss, op de song ‘Je Lijkt Op Mij’. Hierna volgde een aantal Mash-Ups die inmiddels miljoenen views op YouTube hebben behaald. De wereld leerde hierdoor de stem en muzikale skills van Azira kennen. Niet veel later bracht zij haar eerste echte debuutsingle uit ‘Need 2 Know’ met Roxy Rosa. In hetzelfde jaar stond ze ook op twee tracks van het ‘Avalon Family’ album met artiesten als MRD, Bokke8 en Mrabet.

In 2021 trekt Azira deze lijn door, ze bracht al 3 tracks uit. Op de meest recente track ‘Leeh’ werkte Azira samen met de Spaanse Buggatino. Dus ook buiten de landsgrenzen is haar ster rijzende. Azira zet zich nog steeds volledig in om haar successen naar een nog hoger level te tillen en probeert met haar Arabische sounds de hele wereld te veroveren. Daarnaast heeft ze alles in zich om een invloedrijke vrouw te worden in deze muziekwereld. Ze maakt muziek waarin de kracht van de vrouw centraal staat. In de verdere toekomst heeft ze zelf nog vele grote plannen en droomt ze zelf nog van een eigen debuut album.

“Nog steeds de artiest die ik vandaag de dag ben.” – Azira

MUZIEK

VIDEOS