Shikss

Shikss alias Shekhar Bhoekhan. Geboren op 05-04-1996, te ’s-Gravenhage is een jongen die opgroeide als enig kind in Den Haag. Shikss was en is een jongen die zich altijd wilde ontwikkelen. Het maakte niet uit of dat de percussie was, webdesign, fotoshoppen, beats maken, zingen of bouwen. Hij wilde kosten wat het kost groeien in wat hij deed en daar goed in worden. Hoe ouder hij werd hoe meer hij in een perfectionist veranderde.

Vanaf dit punt wordt het interessant. Shikss had altijd wel liefde voor de muziek, maar hij had nooit de intentie om iets te gaan doen in de muziek. Shikss begon vanaf jongs af aan in bandjes te spelen. Hij speelde hierin de percussie en werd hierdoor steeds ritmischer. Hij deed dit ongeveer vanaf zijn 12e tot zijn 15e jaar. Ondertussen ontwikkelde hij zijn mix en master eigenschappen vanaf zijn 16e. Hoewel hij in de tussentijd zijn zangkwaliteiten ontwikkelde, optredens deed en een netwerk opbouwde, zag Shikss hier nog geen toekomst in. Shikss heeft ook een opleiding gedaan, waar hij zijn design eigenschappen heeft ontwikkeld. Zijn designs gingen heel Den Haag door en hij stond er echt een tijdje bekend om. Hoewel Shikss dit leuk vond, zocht Shikss een ontwikkeling erbij.

Hij stond op een dag op, downloadde een producer programma en ontdekte dat met zijn eerste beat, dat hij een hoge potentie had om zich hierin te ontwikkelen. In een tijd van 4 jaar is het muziek maken, zien als een hobby uitgegroeid tot een serieuze baan. In deze tijd leerde hij JFT kennen en begon hem te zien als zijn projectje. Naarmate de tijd vorderde maakte zij samen nummers en begonnen het label Affect Sounds. Zij haalden met de tracks “Rennen Voor Je”, “Zij Maakt Nu Stappen” en “Doe Gevoelig” meerdere playlisten waaronder de Top 50 Viral Nederland, La Vida Loca en Vibez.